Silk Dance Company

Skok na vsebino // Skok na meni


Novice

Petek, 16. julij 2021

Poletno preplesavanje

Poletno preplesavanje se je spet začelo. Vroče poletje bomo lahko letos preživljale skupaj na izbranih lokacijah v Murski Soboti in Mariboru, kjer se je izrazila želja po poletnem preplesavanju. Predznanje ni potrebno, le veselje do gibanja in osvobajujočega gibanja.

Sreda, 26. maj 2021

Rdeče zlato Istanbula

Live stream: 6. 6. 2021, 19:00

Pripovedna predstava Silk Dance Company skozi različne stvaritve orientalskega plesa in igro pripoveduje o mladem paru, ki ju loči družba, želja po zaslužku, blišč zapeljivega velikega mesta in samota.

Torek, 25. februar 2020

Pomladni plesni dogodek z Yalio

Yalia je mednarodna zvezda orientalskega plesa. Njen obisk smo izkoristili za praznovanje pomladi. Vodila bo delavnice v Ornamentu in kraljevala na nastopu v kulinaričnem plesnem večeru.

Torek, 19. november 2019

Sveto SUFI celjenje Amel Tafsout

4. in 5.4.2020

Delavnici z Amel Tafsout namenjeni celjenju, raziskovanju ter poglabljanju razumevanja kulturnega izročila in njegovega ozadja s pristno mojstrico plesa iz Alžirije.

Nedelja, 3. november 2019

ČAR ORIENTA v klubu KGB

8.11.2019 ob 20h prirejata Zavod Ornament, Maribor in klub KGB plesno glasbeno predstavo Čar Orienta.

Kaj vse je čar Orienta? Zapeljivo razkošje, sijoče okrasje in ornamenti, stare kulture, ples, svila ter zlato, glasba. Izjemno navdihuje domišljijo, zapelje nas v drugi prostor in čas. 

Sreda, 16. januar 2019

AMEL TAFSOUT - zlitje s plesom

Pristna mojstrica orientalskega plesnega izročila se mudi v Mariboru

Delavnice, predavanje in predstava z namenom spoznavanja kulture, ženskega izvornega plesnega izročila, raziskovanja in širitve obzorja ( plesnega in kulturnega) s pravim draguljem, poznavalko ter dolgoletno raziskovalko na področju plesnega izročila Bližnjega vzhoda.

  • 1
  • 2