Silk Dance Company

Skok na vsebino // Skok na meni


Zabavna umetnost

Radost ob plesanju, je vsekakor ena največjih dobrobiti orientalskega plesa. Zraven se zaradi doživljanja in ukvarjanja z različnimi centri v telesu, odlično razgibamo. Osnova za spoznavanju novega in starega znanja poteka zabavno in v podpornem vzdušju. Razumevanje druge kulture je lažje, če jo (vsaj delno) poznamo. Ustvarjanje drugačnih (bolj osebnih) povezav med umetnostjo, družbo in osebno rastjo so stvari, ki so nam blizu tako pri ustvarjanju kakor tudi pri poučevanju. Posvečamo se prepoznavanju orientalskega plesa in kulture kot take. Vodilo pri tem je izjava plesalke Nelly Mazloum; "Tehnika brez srca je brez vrednosti."

Silk Dance Company

Foto: Dejan Bulut

Posamezne plesalke Silk Dance Company ponujamo možnost pridobivanja znanja orientalskega plesa. Pozornost namenjamo sodelovanju in izmenjavi. Poleg naših tečajev prirejamo delavnice z gostujočimi učitelji iz Slovenije in tujine, z različnimi umetnostnimi in folklornimi zvrstmi. V ta namen ponujamo tečaje, delavnice in Orientalsko poletno plesno šolo OPPŠ.

Spoznavanje prefinjenosti umetniškega gibanja, avtentičnega, kulturno pogojenega izročila, poznavanje folklore in umetniškega izražanja, s poznavanjem kulturnega ozadja plesa, bolje in bolj celostno predajanje svoje umetnosti občinstvu ali uporabi za sebe. Smatramo, da je lastna odgovornost, da ta znanja pridobimo.