Silk Dance Company

Skok na vsebino // Skok na meni


Edita Čerče - Rania

Edita Čerče - Rania <em>Foto: Saša Huzjak</em>
Foto: Saša Huzjak
Edita Čerče - Rania <em>Foto: Dejan Bulut</em>
Foto: Dejan Bulut
Edita Čerče - Rania <em>Foto: Dejan Bulut</em>
Foto: Dejan Bulut

Edita Čerče - Rania je vodja skupine Silk Dance Company, samostojna poklicna plesalka je že vrsto let, Njeni nastopi so polni avtentičnega izraza, radostni, zabavni in zabavljaški, gibanje prežeto s prefinjeno mehkobo in ognjevitostjo. 

Edita je začela s plesnimi nastopi v osnovni šoli in se kasneje vrnila k plesu z izrednim zanimanjem za tuje kulture. Od leta 1998 se intenzivneje ukvarja z indijskim in orientalskim plesom z njenimi dolgoletnimi učitelji Ujwal Bhole, Havva, Dalyla Rami, Maureen Wenkers, Jasno Knez; na delavnicah pri zvenečih imenih orientalskega plesa s Sereno Ramzy (in Hossam Ramzy), prof. dr. Hassanom Khalil, Leilo Haddad, Gamalom Seifom, Hassanom Afifijem, Rando Kamel, Joano Saahirah, Karolino Idrisova, Sherin,  ..., leta 2006 zaključila izobraževanje za orientalsko plesno pedagogiko na Dunaju in se izobražuje o kulturi na simpozijih ter semninarjih doma in po svetu, kot npr. SHRQ symposium of Middle eastern culture Praga. Na odre je postavila razne plesne predstave kot so Večne zgodbe, Ciganske pravljice, gRAJSKE dame, Potovanje morskih deklic, Večer na jutrovem po celi Sloveniji. Je idejna vodja in organizatorica raznih srečanj orientalskih plesalk, revije svetovnih plesov. Predstavila se je na plesnih nastopih po Sloveniji in tudi širše (BIH, Hrvaška, Avstrija, Slovaška). Pred tremi leti je iz najboljših plesalk skupin, ki jih vodi, sestavila Silk Dance Company.

S Silk Dance Company se je med drugim predstavila na festivalu Lent, v Vilinskem mestu, mednarodnem projektu Poetično pričakovanje novega leta Ruše, srečanju orientalskih plesalk Mično pomično, Reviji svetovnih plesov Festival, v hotelu Habakuk, na nastopu Afriški večer v Žerjavu in ob dogodku Novemberfest pevskega zbora Fram.

Anita

Anita <em>Foto: Saša Huzjak</em>
Foto: Saša Huzjak
Anita <em>Foto: Dejan Bulut</em>
Foto: Dejan Bulut
Anita <em>Foto: Dejan Bulut</em>
Foto: Dejan Bulut

Anita kot zelo nadarjena in cenjena plesalka razvija nadalje orientalsko plesno umetnost tudi kot solistična plesalka. Dolgoletno posvečanje različnim plesnim kulturam ter folklori in intenzivno ukvarjanje z orientalskim plesom so osnova za njene odlične nastope.

Anitini plesni začetki segajo v leto 1988, ko je začela z jazz baletom in se le-temu posvečala skozi obdobje srednje šole. Naslednji mejnik je priključitev folklorni skupini MKD Biljana leta 1992, s katero so izvajali plesne nastope po celi Sloveniji in nekdanji Jugoslaviji, tudi v Nemčiji. Njihova aktivna članica je bila polnih 20 let, potem je navdušenje nad orientalskim plesom prevladalo.

Globok odnos z orientalskim plesom je započela leta 2005 na rednih tečajih pri plesni pedagoginji Editi Čerče na plesni šoli Urška ter razvijala tudi z obiskovanjem raznih delavnic npr. pri Sari Vujinović, Karim Nagiju, Dalyli Rami in Astrid Pinter. Z izobraževanjem nadaljuje kot aktivna članica rekreativne plesne skupine Svit radosti. Z le-to je nastopala v sklopu predstav gRAJSKE dame, Pod tančico modrosti pravljic, Ženske za ženske, Poetski doček Nove godine Sarajevo in na produkcijskih predstavah plesne šole Urška in Plesne izbe Maribor.

Kot članica Silk Dance Company je nastopila na festivalu Lent, Reviji svetovnih plesov Festival, srečanju orientalskih plesalk Mično pomično.

Maja

Maja <em>Foto: Saša Huzjak</em>
Foto: Saša Huzjak
Maja <em>Foto: Dejan Bulut</em>
Foto: Dejan Bulut
Maja <em>Foto: Dejan Bulut</em>
Foto: Dejan Bulut

Maja je čudovita plesalka. Razigranega srca se poigrava z glasbo, prikaže polnost izjemno pristnega plesnega izraza, z eleganco in mehkobo ženske, ki prevzame s svojo privlačno močjo.

Maja je v otroških letih plesala slovenske folklorne plese pri plesni šoli Pingi. V srednji šoli se je srečala z orientalskim plesom in tako se z njim ukvarja od leta 2001. Po plesnih tečajih pri Leyli el Rabadi, se je pri tej pedagoginji izobrazila tudi za inštruktorico orientalskega plesa. Na plesni šoli Urška, Maribor se je pridružila vadbi z Edito Čerče. Kot članica skupine Sladki datelj iz Ruš se je kalila na odrskih predstavah gRAJSKE dame, na Vuzeniških dnevih, festivalu Lent in še kje. Znanje trebušnega plesa je poglabljala na delavnicah s plesalkami in plesalci svetovnega formata; Sadie, Susan Frankovich, Dana Minarikova- Sahar in na delavnicah perzijskega plesa. Dabke je spoznala pri Mahmudu Al Khatibu.

S Silk Dance Company se je predstavila na festivalu Lent, v Vilinskem mestu, mednarodnem projektu Poetičnem pričakovanju novega leta Ruše, srečanju orientalskih plesalk Mično pomično ter Reviji svetovnih plesov Festival.

Marjeta

Marjeta <em>Foto: Saša Huzjak</em>
Foto: Saša Huzjak
Marjeta <em>Foto: Dejan Bulut</em>
Foto: Dejan Bulut
Marjeta <em>Foto: Dejan Bulut</em>
Foto: Dejan Bulut

Marjeta kot odlična zrela in dovršena plesalka daje tvorni pečat skupini Silk Dance Company. Ob bogati podpori plesnega znanja navdušuje s samozavestnim nastopom.

Marjeta je z vadbo orientalskega plesa začela leta 2007 na rednih tečajih v plesni šoli Urška, Maribor pri plesni pedagoginji Editi Čerče. Dodatno izobražuje se na tem področju že od leta 2009, in sicer z obiskovanjem raznih delavnic folklore pri Mahmoudu Al Khatibu, Nataši Kočar, Louchii in Lauren, Karolini Idrisova. Poglobljeno orientalski ples na delavnicah pri Sari Vujinović, Karim Nagiju, Kseniji Visket, Dalyli Rami, Astrid Pinter in Dani Minarikovi- Sahar. Z izobraževanjem nadaljuje kot aktivna članica rekreativne plesne skupine Svit radosti z Edito. Z le-to je nastopala v sklopu predstav gRAJSKE dame, Pod tančico modrosti pravljic, Ženske za ženske, Poetski doček Nove godine Sarajevo in na produkcijskih predstavah plesne šole Urška in Plesne izbe Maribor. Je umetniški vodja in pedagoški vodja rekreativne plesne skupine Sihaya.

S Silk Dance Company se je predstavila tudi na festivalu Lent, v Vilinskem mestu, mednarodnem projektu Poetično pričakovanje novega leta Ruše, srečanju orientalskih plesalk Mično pomično ter Reviji svetovnih plesov.

Jelka

Jelka <em>Foto: Saša Huzjak</em>
Foto: Saša Huzjak
Jelka <em>Foto: Dejan Bulut</em>
Foto: Dejan Bulut
Jelka <em>Foto: Dejan Bulut</em>
Foto: Dejan Bulut

Jelka je posvečena skupinska plesalka, z odličnim občutkom za detajl ter estetiko. Za Silk Dance Company prav tako oblikuje prenekatere rekvizite in kulise.

Jelkini plesni začetki segajo že v osnovno šolo ob vadbi ritmične gimnastike in plesa. Z vadbo orientalskega plesa je začela leta 2007 na rednih tečajih v plesni šoli Urška, Maribor pri plesni pedagoginji Editi Čerče. Dodatno se je izobraževala se na tem področju na delavnicah pri Vijekoslavu Didoviču, Karim Nagiju, Dani Minarikova- Sahar, Dalyli Rami, Astrid Pinter in Karolini Idrisova. Z redno vadbo orientalskega plesa nadaljuje kot aktivna članica rekreativne plesne skupine Svit radosti z Edito in kot taka nastopala v sklopu predstav gRAJSKE dame, Pod tančico modrosti pravljic, Ženske za ženske, Poetski doček Nove godine Sarajevo, na produkcijskih predstavah plesne šole Urška in Plesne izbe Maribor ter na flash mobu v festivalu Ana Desetnica.

S Silk Dance Company se je predstavila na festivalu Lent v projektu Glasna tančica, v Vilinskem mestu, mednarodnem projektu na nastopu Afriški večer v Žerjavu, poetičnem pričakovanju novega leta Ruše, srečanju orientalskih plesalk Mično pomično, Reviji svetovnih plesov in ob dogodku Novemberfest pevskega zbora Fram.

Deli naprej!


Naša spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev, izboljšuje in prilagaja uporabniško izkušnjo ter analizira promet. Potrdite, da se strinjate z njihovo uporabo.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotki (angleško cookies) so kratke tekstovne datoteke, ki se lahko razpošiljajo in shranijo na vašem računalniku, pametnem telefonu ali kateri koli drugi napravi, ki dostopa do spletnih strani po internetu. Piškotke lahko uporabimo pri zbiranju informacij o načinu, kako uporabljate neko spletno stran, in posledično pri prilagajanju vsebin spletne strani ob vašem naslednjem obisku, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša. V piškotku je običajno zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče neko spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Uporaba piškotkov na spletu ni nič novega. Več informacij o piškotkih lahko najdete na spletni strani www.aboutcookies.org, kjer so tudi navodila, kako jih pobrišete.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotkov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, varnost ...).

Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke o tem, kaj uporabniki delajo na spletni strani, z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika.

Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo ...) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani.

Piškotki za usmerjanje

Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb (npr. oglaševalska in družabna omrežja), na primer gumba "Všečkaj" in "Deli z ostalimi". Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe.

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Ime piškotka Avtor Opis
bcms_cookie_accepted
bcms_cookie_declined
Silk Dance Company Ta piškotka beležita vašo izbiro glede uporabe piškotkov na naši spletni strani.
di
dt
psc
uid
uit
uvc
siteaud
ana_svc
atuvc
user_token
...
AddThis Te piškotke nastavi vtičnik za delitev z družabnimi omrežji podjetja AddThis.
AddThis politika zasebnosti / Onemogočite sledenje AddThis (opt-out)
c_user
s
xs
presence
datr
ft
lu
sub
lsd
reg_ext_ref
reg_fb_gate
reg_fb_ref
wb
act
_e_3qqF_0
wd
p
...
Facebook Te piškotke nastavi Facebookov vtičnik.
Facebook piškotki in podobne tehnologije
__utma
__utmz
SID
LOGIN_INFO
use_hotbox
PREF
SSID
HSID
watched_video_id_list
demographics
VISITOR_INFO1_LIVE
...
YouTube Te piškotke nastavi videopredvajalnik YouTube.
Vrste piškotkov, ki jih uporablja Google

Nadzor piškotkov

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Brskalnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete – za več informacij obiščite spletno stran www.aboutcookies.org. Vašo odločitev glede uporabe piškotkov na tej spletni strani vedno lahko spremenite s klikom na povezavo Piškotki.

Upravljalec piškotkov

Spletno mesto Silk Dance Company.