Silk Dance Company

Skok na vsebino // Skok na meni


Ponedeljek, 27. marec 2017

Baladi - blues Egipta

Delavnica orientalske plesne zvrsti

Baladi - blues Egipta

Pomlad je. Narava se budi in pričenja ponovno ustvarjati barve cvetja, zelenilo in vzpodbujati premike. Po tem vzoru sem ustvarila delavnico, na katero vabim in jo imenujem: Baladi- blues Egipta. Pridi zaplesati v pomlad!

Baladi smatramo za izvorno oblika orientalskega plesa, iz katerega so nastale druge oblike, kot so raks šarki (umetniški ples) in shaabi ( ples ljudstva). Baladi ima značilno mehko, prizemljeno gibanje, izdatne premike bokov in dovoljuje očaranost nad doživljanjem med plesom, predvsem s hrepenenjem in željo po svobodnem izražanju občutkov- zato je blues Egipta.

Na delavnici bomo zaplesale z zelo značilnimi gibi ob tem pa si ogledale strukturo plesa in glasbe, ki se jo uporablja za baladi.Začetek baladi plesa je značilno ženstveno, mehko gibanje, čutnost in srčnost. V nadaljevanju preidemo v plesu in glasbi v fraziranje, podkrepljeno z močnimi akcenti. Razpoloženje se dvigne ob pretočnem gibanju skozi prostor. In končno eksplozija ognjenega plesnega razpoloženja, ki povzroči, da plesalko vname in jo izroči njeni pravi moči.

Dvourna delavnica Baladi- blues Egipta bo v prostorih Plesne izbe Maribor, Pobreška c. 20, v soboto 1.4.2017 ob 16.30h. Cena zanjo je 20€.

Prisrčno vabljene!